Kansallisvaltio sittenkin elossa

Hämeen Perussuomalaiset esitti helmikuun alun julkilausumassa huolta Suomen todellisesta valmiudesta reagoida potentiaaliseen kriisiin. Emme havainneet hämäläisten medioiden noteeraavan julkilausumaamme.

Koronavirus toi kriisin keskuuteemme. Huhtikuun uutisvirta ja mielipiteet eri medioissa vaikuttavat kovin tutuilta. Ei se mitään. Olemme tähän tottuneet.

Syrjäinen Suomi sai useiden viikkojen ajan rauhassa seurata koronaviruksen leviämistä ensin Kiinassa, sitten Euroopassa. Käsittämättömästi hukkasimme varautumisajan erikoiseen jahkailuun. Olemme nähtävästi menettäneet kansallisen itsesuojeluvaistomme.

Todistetusti Suomen kriisivalmius on vuosikymmenien omakehusta tai ulkomaisesta imartelevasta huomiosta riippumatta valitettavasti surkealla tasolla. Välttämättömät suojavarusteet ovat vähissä ja komentoketjut hukassa. Johtavat päättäjät sekä viranomaiset piiloutuvat vuoron perään toistensa selkien taakse. Vetovastuu puuttuu. Tuoreimpien kannanottojen mukaan Suomi ei selviä edes tavallisista toukotöistä ilman halpatuontityövoimaa ja suojavarusteiden logistiikkaongelmien syiksi on löydetty kaatuneet SOTE-uudistukset. Tilanne on absurdi.

EU on kriisin keskellä paljastunut olevansa juuri sitä mitä olemme aina kertoneetkin sen olevan. Se ei ole olemassa tavallisia kansalaisiaan varten. EU:n itseisarvo on sen olemassaolo. Kriisin alussa unioni suojasi virukselta ensin omat byrokraattinsa. Seuraavaksi EU yrittää pakottaa mm. EKP:n velkakirjaostojen avulla jäsenvaltionsa yhä suurempaan yhteisvastuuseen. EU pyrkii tiukempaan otteeseen jäsenvaltioistaan. Suvereniteetin viimeisetkin rippeet pakotetaan luovuttamaan. Unioni näyttäytyy rahanhimoiselta kiusaajalta, joka on kuitenkin kriisitilanteessa aseeton.

On ollut kuitenkin ilo seurata, että useista valtioista löytyi vielä kansallista kykyä, tahtoa ja rohkeutta suojata ihmishenkeä ideologioiden sijaan. Rajojen sulkemiseen olisi kenties tarvittu lupa EU:lta, mutta kasvottoman politbyroon mielipidettä ei pahemmin kyselty. Ilahduttavasti askelia kohti itsenäisiä ratkaisuja on otettu myös Suomessa. Onneksi suomalaiset haluavat itsepäisesti kantaa vastuuta rakkaistaan.

Nyt tarvitsemme lisää rohkeita ja itsenäisiä päätöksiä. Suomi nousuun!

Antti Salminen
Perussuomalaisten Hämeen piirin puheenjohtaja

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa