Lulu Ranne Vapaan Pohjolan puheenjohtajaksi: “Haittamaahanmuutosta ja pohjoismaiset rajat ylittävästä jengirikollisuudesta ei saa täälläkään enää vaieta”

Perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne on Vapaan Pohjolan ryhmäkokouksessa valittu yksimielisesti puolueryhmän puheenjohtajaksi. Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ranne on edustanut perussuomalaisia Pohjoismaiden neuvostossa vuodesta 2019 asti ja toimii Pohjoismaiden neuvoston varapresidenttinä vuoden 2022.

 

Puolueryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin ruotsidemokraattien kansanedustaja Angelika Bengtsson. Bengtsson on edustanut Pohjoismaiden neuvostossa ruotsidemokraatteja vuodesta 2018.

– Haluamme lisää pohjoismaista yhteistyötä, jossa keskitytään kansalaisten turvallisen, kohtuuhintaisen ja hyvän perusarjen suojelemiseen, puolustamiseen ja rakentamiseen, toteaa Lulu Ranne.

– Pohjoismaiden neuvostolle aikaisemmin tabuista aiheista kuten haittamaahanmuutosta ja pohjoismaiset rajat ylittävästä jengirikollisuudesta ei saa täälläkään enää vaieta. Puolueryhmämme ajaa myös yhdessä rintamassa järkevää ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, jossa päästöjä vähennetään sitä mukaan kuin se on teknistaloudellisesti kestävää ja kansalaisten kukkarolle sopivaa.

Uudistumiselle luonteva hetki on nyt

– Pohjoismainen yhteistyö on kullan arvoista, ja sille on myös kansalaisten tuki. Organisaatio on kuitenkin jäänyt ajastaan jälkeen, ja sitä on välttämätöntä uudistaa. Kaikki pohjoismaista yhteistyötä tekevät voimat on valjastettava tehokkaasti Pohjolan kansalaisten käyttöön. Uudistamiselle luonteva hetki on nyt, kun olemme pian kaikki Natossa ja neuvosto täyttää 70 vuotta, lisää Bengtsson.

Pohjoismaiden neuvoston Vapaa Pohjola -puolueryhmään kuuluvat perussuomalaiset, ruotsidemokraatit ja Tanskan kansanpuolue. Kymmenen vuotta tänä vuonna täyttänyt Vapaa Pohjola haluaa vaalia pohjoismaalaista elämäntapaa ja kulttuuria ja mm. parantaa pohjoismaalaista yhteistyötä huoltovarmuuden, omavaraisuuden ja kriisivalmiuden osalta.

Pohjoismaisen yhteistyön tulevaisuus

Vapaa Pohjola kokousti eduskunnassa Pohjoismaiden neuvoston istuntojen alla. Pohjoismaiden neuvoston parlamentaarikot kokoontuvat vuotuiseen istuntoonsa 1.-3. marraskuuta. Pohjoismaiden neuvostossa istuu 87 parlamentaarikkoa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Islannista. Pohjoismaiden neuvosto täytti tänä vuonna 70 vuotta. Yhtenä teemana tämän vuoden istunnossa on pohjoismaisen yhteistyön tulevaisuus.

 

https://www.suomenuutiset.fi/lulu-ranne-vapaan-pohjolan-puheenjohtajaksi-haittamaahanmuutosta-ja-pohjoismaiset-rajat-ylittavasta-jengirikollisuudesta-ei-saa-taallakaan-enaa-vaieta/

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa