JULKILAUSUMA SYYSKOKOUS 17.11. FORSSA

UUTISIIN KUULUVAT VAIN FAKTAT

Vastuulliseksi mediaksi itseään kutsuvat tahot ovat näkyvästi kampanjoineet vastuullisen journalismin puolesta. Hyvä niin, sillä asia on tärkeä. On kuitenkin syytä muistuttaa, että aidosti vastuullinen journalismi pyrkii aina objektiivisuuteen. Toimittajan oma maailmankuva ei saisi olla julkaisuissa osatekijänä. Vastuullinen journalisti tuo julki kaikki oleelliset faktat ja jättää johtopäätöksien tekemisen kuluttajille.

Valitettavasti näin ei Suomessakaan nyt ole. Erityisesti poliittinen uutisointi on kaukana objektiivisesta. Saamme lukuisissa viestimissä päivittäin todistaa uutisiksi verhottuja toimittajien mielipidekirjoituksia. Viime aikojen näkyvin piiloviesti uutisten sisällä on ollut, että jossain on äänestetty väärin. Valtamedian asenteellinen uutisvirta koskien esimerkiksi Trumpia, Bolsonaroa tai brexitiä todistaa asian tilan karun yksiselitteisesti.

Poliittinen julistaminen on poliitikkojen tehtävä, ei suinkaan uutistoimittajien. Tieto, palstatila ja päätös palstatilan käyttämisestä ovat journalistien valtaa. Valtaan sisältyy aina myös vastuu. Rehellisesti vastuullinen journalisti pyrkii nousemaan itsensä ja ideologiansa yläpuolelle. Hän ei lyö vyön alle käyttämällä valta-asemaansa väärin oman ideologiansa eduksi tai toisia ideologioita vastaan. Journalismi ei ole propagandaa.

Perussuomalaisten Hämeen piiri vetoaa mediataloihin ja jokaiseen journalistiin, että erityisesti vaaliuutisoinnissa toimittajien omat mielipiteet, tulkinnat ja ideologiat esitetään kolumneissa tai analyyseissä uutisten sijasta.

Perussuomalaisten Hämeen piiri

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa